Yin/Restorative Yoga

- not specified -

- not specified -

Romsdalsgata 5

- not specified -

Dette er timen for deg som har behov for å lande mykt og bare være deg, senke skuldrene og gi slipp på stress. Vi lar kroppen holde utvalgte yoga stillinger over lengre tid, dvs i flere minutter. Når vi sitter i en yoga stilling over lengre tid og i tillegg arbeider med dyptgående/avspennende pust, gir bindevev/muskulatur slipp, og vi synker inn i en tilstand hvor nervesystemet roes og stress responsen kobles av.

Yin / restorative Yoga er en rolig yogaform hvor vi bruker prinsipper både fra Yin Yoga og Restorative yoga.

Yin Yoga tilhører den kinesiske/taoistiske yoga tradisjonen og baserer seg på en flere 1000 år gammel kunnskap og visdom og er sterkt knyttet til tradisjonell kinesisk medisinsk filosofi. Her er formålet å tøye dyp muskulatur, bindevev og ledd/leddbånd. I tillegg får vi mulighet til å stimulere og fjerne blokkeringer i bindevevet/fascia.

Restorativ Yoga er  dyp hvile og tilstedeværelse satt i system og handler mer om «å være»  enn «å gjøre». Reduser stress, anspenthet og indre uro.

Vi bruker puter, tepper, klosser og belter til å bygge opp de forskjellige stillingene, bakoverbøyer, foroverbøyer, vridninger, inversjoner og sidestrekker, slik at vi slipper å bruke muskulatur for å holde dem. På denne måten kan vi slippe taket mens vi ligger i øvelsene.

 

Rocket Vinyasa Yoga

read next