Infra varme

Shalaen vår er oppgradert med infrarøde varme paneler som avgir lange bølger med infrarøde stråler.

Infrarød varme har de samme egenskapene som solens varmegivende stråler, men uten UV stråling. Denne behagelige varmen trekker dypere og raskere inn i muskler og ledd, og har mange helsefremmende egenskaper. Blant annet økt blodsirkulasjon, sterk avgiftning, smertelindring, styrking av immunsystemet, hemmer betennelses prosesser, bedre søvn, økt forbrenning, penere, friskere hud m.m.

Dyp muskulær oppvarming virker smertelindrendeved at blodkar utvides og sirkulasjonen øker. Mange opplever økt bevegelighet i muskler og ledd, både under og etter en yogaøkt i infrarød varme.

I stedet for å varme opp luften i rommet, varmer strålene opp flatene, som gulv, vegger og huden din. Mange opplever infrarød varme som mer behagelig enn tradisjonell oppvarming. Infrarød varme ivaretar et godt inneklimaved å beholde oksygennivået og luftfuktigheten i rommet, uten å virvle opp støvpartikler.

De fleste cellene i kroppen er avhengig av varme, og behandling med infrarødt lys kan derfor stimulere disse på mange måter. Dette er en av årsakene til at det kjennes godt å sole seg. Man kan stimulere cellene med slikt lys ved å sitte i en infrarød badstue, ligge på en krystallmatte som avgir infrarød varme (biomatte, jadematte), ligge under en hel- eller halvkroppsdekkende, halvbueformet ”dom” (rør) eller bruke ulike apparater som avgir infrarød varme. Infrarød varme brukes også til oppvarming i kuvøser for nyfødte barn. Det er videre utviklet et eget fiber som sender ut svak, infrarød stråling. Dette brukes i klær, støttebandasjer og sengetøy.

Energimedisinsk bruk av varme handler om å bruke rød og/eller infrarød varmestråling terapeutisk og diagnostisk. Kroppen bruker varme i bekjempelsen av infeksjoner ved feberreaksjoner. Oppvarming av hele eller deler av kroppen som behandling er vist å være gunstig ved en rekke plager, for eksempel infeksjoner og kreft. Mulige alternativer er bruk av varmepakninger, badstubad og å reise til land med varmere klima, noe som kan stimulere kroppen til helbredelse av en rekke lidelser.

Join event

You will receive a confirmation e-mail once you click send. If not, please check your spam folder and mark the e-mail as safe.